Egy japán kutatás szerint a banán serkenti a fehérvérsejtek termelődését.

1. megakadályozza a tumor növekedését.

Válasszunk minél érettebb példányt, melynek a bőrén már barnás pöttyök alakultak ki, hiszen ez sokkal hatékonyabb. A szakértők szerint napi két érett banán hatékonyan serkenti az immunrendszert.

2. Energiával tölti fel a szervezetet

A banánt a sportolók gyümölcsének is nevezik, hiszen magas energiát biztosít a fizikai és szellemi megterhelés ideje alatt. Lehetséges, hogy egy kicsit magasabb a glikémiás indexe, de legnagyobb részben egészséges gyümölcscukrot tartalmaz. A banánból a cukor gyorsan felszívódik, és energiává alakul át.

3. Javítja az emésztést

Magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést. Fogyasztása azoknak ajánlott, akik gyomorfekéllyel, vagy különböző bélproblémákkal küzdenek.

4. Savlekötő

Természetes savlekötő tulajdonságokkal rendelkezik, ajánlott a reflux-szal, és krónikus gyomorhuruttal küzdőknek.

5. Vérszegénység ellen

Magas a vastartalma, ezért, akik vérszegénységgel küzdenek, fogyasszanak rendszeresen banánt. Naponta minimálisan két darab elfogyasztása ajánlott. Ezenkívül banánt ajánlott fogyasztani: Vérnyomás problémák, depresszió vagy hangulatváltozás, vércukorszint ingadozás, szorongás, és láz esetén is. Az alábbi gombok segítségével megoszthatod az információt ismerőseiddel is!

Ne felejtsd el megosztani!

Forrás

A fentiek csak információs célt szolgálnak, és nem minősülnek orvosi javaslatnak. Betegség esetén fordulj orvoshoz, és kövesd az utasításait! Jó egészséget kívánunk!

Olvasd el ezt a cikket is ->  Amelyik bolygó évében születtél, olyan a jellemed! Keresd ki, mit árul el rólad!