Régebben a hideg idő beköszöntével mindenki párnákat tett az ablakokba, hogy egy kicsit kívül tartsák a hideget. A modern műanyag ablakok szigetelése azonban már jóval hatékonyabb, így sokkal kevesebb veszik kárba a fűtésre költött jelentős összegből.

Van azonban pár dolog, amit érdemes tudnunk a műanyag ablakokról, és ezek olyan dolgok, amiket nem feltétlenül mond el a mester, aki beszereli azokat.

Egyrészt az ablak minden fém alkatrészét át kell olajozni legalább évente egy alkalommal. Ha nincs otthon gépolaj, akár motorolajjal is átkenhetjük.

Az évszak változással egyetemben az ablakokat is át kell állítani téli, vagy nyári módra.

Hogyan állítsuk át az ablakot téli, vagy nyári módra?

Valójában minden modern műanyag ablak beállítható. Nyissuk ki az ablakot és nézzük meg az apró alkatrészeit. Ha látunk rajta egy kis imbusz csavar szerűséget, akkor az ablak átváltható. A legjobb amit tehetünk, hogy előre megkérdezzük az ablakszerelőktől, hogy át lehet-e állítani az ablakot.

Ahhoz, hogy téli -, vagy nyári módra váltsuk az ablakot, csak a csavart kell átállítanunk a megfelelő szerszámmal.

Ha téli módban hagyjuk azt, az ablak sokkal nagyobb nyomás alatt áll. Így a szigetelő műanyag hamarabb tönkremegy. Könnyen ellenőrizhetjük, hogy milyen módban van az ablakunk. Nyissuk ki azt, majd egy papírt tegyünk az ablakkerethez és csukjuk be. Ha ki tudjuk húzni a papírt úgy, hogy az ablak zárva van, akkor nyári üzemmódban van.

Érdekes volt? Hasznosnak tűnik? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Olvasd el ezt a cikket is ->  A 29 éves, 350 kilós nőnek az a célja, hogy elérje az 500 kilót és, hogy egyáltalán ne tudjon mozogni