Emma, a kisborjú sorsa csak egy, a sok hozzá hasonló, kiszolgáltatott társa közül: alapvetően ezeket az állatokat csak azért tartják, hogy tejet adjanak. Bezárják őket egy ketrecbe, mesterségesen megtermékenyítik őket és kísérleteznek rajtuk, hogy minél több tejet adjanak. A borjút elkülönítik az anyától, emiatt sokszor traumatizált állapotba kerülnek.

Emma tekintetéből is kiolvasható a reményvesztettség és az elkeseredettség. A képen is látszik, hogy a szeméből könnyek peregtek a félelemtől. Szerencsére vannak olyan egyesületek, mint a “Kuhrettung Rhein-Berg” állatvédő szervezet, ahol együttérző és bátor emberek azon dolgoznak, hogy az ilyen állatok tovább élhessenek, emberségesebb körülmények között. Ez a néhány bátor ember Emma, a kisborjú érdekében is közbelépett.

Miután megvásárolták Emmát és odamentek hozzá, ez a szegény tehén annyira félt attól, hogy mit fognak tenni vele, hogy a félelemtől és a szorongástól sírni kezdett. Aztán Emmát biztonságos legelőre szállították, ahol megismerkedhetett a többi tehénnel. Óvatosan elkezdett lépegetni a puha fűben, majd új barátokat is szerzett.

Így szerencsére boldog véget ért a történet 🙂

(Forrás: buzzblog.eu)

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

Olvasd el ezt a cikket is ->  Megettem napi 3 szem datolyát! Ez történt a szervezetemmel!