A minimálnyugdíj összege immár bő tíz éve 28 500 forint.

Legkorábban 2020 január elsejétől emelkedhet az öregségi teljes nyugdíj legkisebb havi összege – derül ki abból a kormányrendeletből, amely a társadalombiztosítási nyugellátásokra vonatkozó jogszabályokat módosítja.

Az mfor.hu cikke szerint a minimálnyugdíj összege immár bő tíz éve 28 500 forint, ami miatt nyugdíjas szervezetek, továbbá a mindenkori ellenzéki pártok is tiltakoznak, mondván, hogy ennyi pénzből képtelenség megélni.

A kormány most arról döntött, hogy 2019 január elsejéről 2020 január elsejéig hosszabbítja meg azt a határidőt, amelyet megelőzően a nyugdíjminimum összege 28 500 forint. Vagyis további egy évig még biztos marad a mostani összeg.

A minisztérium szerint, ahogyan korábban megírta a szmo.hu, a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer átfogó felülvizsgálata nincs napirenden. Ez azt is jelenti, hogy a kormány a demográfiai folyamatok (öregedő társadalom, egyre kevesebb járulékfizető, egyre több nyugdíjas) kezelését nem a nyugdíjrendszeren belül, hanem többek közt a gyermekvállalás ösztönzésével próbálja kezelni.

Ne felejtsd el megosztani!

forrás

Olvasd el ezt a cikket is ->  Mitől igazi nő egy nő? Csernus 20 pontja megmondja!